Sarah Vandekerkhof

Klinisch psychologe - Tabakoloog

Lees meer

Sarah Vandekerkhof studeerde in 2018 af als master in de klinische en gezondheidspsychologie aan de KU Leuven. In 2020 rondde zij de interuniversitaire permanente vorming tot tabakoloog en rookstopbegeleider af aan de VRGT.

Sarah deed ervaring op in het UZ Leuven waar zij diagnostisch onderzoek uitvoerde, groepssessies gaf en psychosociale ondersteuning bood aan patiënten op de afdelingen cardiologie, reumatologie en oncologie. Op ambulant vlak deed zij klinische ervaring op in een multidisciplinaire praktijk waar zij (jong)volwassenen begeleidde met o.a. stress- en stemmingsklachten, een laag zelfbeeld en relatieproblemen. 

Naast Parkoers, is Sarah momenteel ook onderzoeker binnen het expertisecentrum Resilient People aan de hogeschool UCLL. Zij doet er onderzoek naar veerkrachtig ouderschap, waarbij zij toekomstige en prille ouders, gezinnen en hun netwerk ondersteunt in hun mentaal welbevinden. Zij geeft tevens training aan professionals rond perinatale veerkracht en veerkrachtig ouderschap. 

Binnen Parkoers zet Sarah haar expertise in in het Infant Mental Health-team, waar zij (toekomstige) ouders en gezinnen met jonge kinderen zal begeleiden, zowel individueel als in groep. Je kan ook bij haar terecht voor rookstopbegeleiding.

Sarah is erkend als klinisch psychologe door de Psychologencommissie (erkenningsnummer 952119481).

Veerkrachtig zijn doe je niet alleen.

Sarah Vandekerkhof

Zit je met vragen maar ben je niet zeker of je daarvoor bij ons terecht kunt? Niet twijfelen, gewoon even bellen.

Momenteel kunnen onze kinder- en jeugdpsychiaters enkel nieuwe patiënten aannemen voor de doelgroep 0-6 jaar. Voor zorgvragen omtrent de andere leeftijdsgroepen kan je bij hen opnieuw aanmelden vanaf maandag 16 september. Bij onze andere teamleden kunnen jullie momenteel vlot terecht.

Onze kinder- en jeugdpsychiaters hebben terug ruimte om nieuwe patiënten aan te nemen. Contacteer ons tijdens onze inbelmomenten voor meer informatie.

Opgelet: Parkoers begeleidt énkel mensen die gedomicilieerd zijn in de provincie Limburg.

013 26 00 00

We bekijken samen welke aanpak het beste bij jou past.
Je kan ons bereiken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13 tot 16 uur.