Dr. Marieke Vercruyssen

Kinder- en jeugdpsychiater - Coördinator Parkoers

Lees meer

Dr. Marieke Vercruyssen is een erkend en geconventioneerd kinder- en jeugdpsychiater, zij studeerde in 2016 af aan de KU Leuven. In 2019 rondde zij de vierjarige postgraduaatopleiding in de Relatie-, gezins-, en systeempsychotherapie aan de KU Leuven af en in 2023 voltooide zij er de tweejarige PEV Psychotraumatherapie. Zij werd opgeleid in EMDR Deel 1 en 2. Binnen Integrativa volgde zij in 2023 bijkomend de opleiding EMDR Kind & Adolescent Deel 1 en 2, alsook de verdiepende opleiding De Versnellingsbak in 2024. In 2024 schoolde zij zich tevens verder bij tot Infant Family Associate bij IMH Nederland.

Marieke doorliep haar opleiding tot kinder- en jeugdpsychiater in het Universitair Psychiatrisch Centrum (UPC) KU Leuven, het Kinderpsychiatrisch Centrum (KPC) Genk, het Erasmus Medisch Centrum (MC) te Rotterdam en het Psychiatrisch Ziekenhuis (PZ) Asster te Sint-Truiden.

In januari 2017 richtte zij Parkoers op en zij neemt de coördinatie van de praktijk op zich. Binnen Parkoers legt zij zich tevens toe op de diagnostiek en behandeling van verschillende kinderpsychiatrische problematieken, zowel binnen de IMH-doelgroep als bij kinderen en jongeren. Gezinnen worden hierin nauw betrokken. Daarnaast biedt zij kinderen en jongeren hulp met traumatherapie (o.a. EMDR).

Dr. Marieke Vercruyssen is lid van de Vlaamse Vereniging voor Kinderpsychiatrie (VVK) en EMDR-Belgium.

Kleine harten, grote kracht. We zoeken samen naar wat er nodig is zodat je kind vol hoop kan blijven dromen.

Dr. Marieke Vercruyssen

Zit je met vragen maar ben je niet zeker of je daarvoor bij ons terecht kunt? Niet twijfelen, gewoon even bellen.

Momenteel kunnen onze kinder- en jeugdpsychiaters enkel nieuwe patiënten aannemen voor de doelgroep 0-6 jaar. Voor zorgvragen omtrent de andere leeftijdsgroepen kan je bij hen opnieuw aanmelden vanaf maandag 16 september. Bij onze andere teamleden kunnen jullie momenteel vlot terecht.

Onze kinder- en jeugdpsychiaters hebben terug ruimte om nieuwe patiënten aan te nemen. Contacteer ons tijdens onze inbelmomenten voor meer informatie.

Opgelet: Parkoers begeleidt énkel mensen die gedomicilieerd zijn in de provincie Limburg.

013 26 00 00

We bekijken samen welke aanpak het beste bij jou past.
Je kan ons bereiken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13 tot 16 uur.